Podrška daljem unapređenju poslovanja u Srbiji

Bez autora
Dec 16 2015

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je sinoć, na svečanoj dodeli "Godišnje nagrade 2015" Srpske asocijacije menadžera, da je cilj Vlade Srbije da unapredi poslovanje i život svih građana u našoj zemlji.Udovički je tom prilikom istakla da će naredne godine u fokusu biti korporativna odgovornost, uz ocenu da je Srpska asocijacija menadžera primer postojanja te vrste odgovornosti.

Podrška daljem unapređenju poslovanja u SrbijiPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je sinoć, na svečanoj dodeli "Godišnje nagrade 2015" Srpske asocijacije menadžera, da je cilj Vlade Srbije da unapredi poslovanje i život svih građana u našoj zemlji.

Udovički je tom prilikom istakla da će naredne godine u fokusu biti korporativna odgovornost, uz ocenu da je Srpska asocijacija menadžera primer postojanja te vrste odgovornosti.

Ministar privrede Željko Sertić istakao je da je Vlada Srbije u proteklih godinu dana ostvarila dobre rezultate, što je pomoglo i kompanijama da bolje posluju, a to na kraju znači i više novca za državni budžet.
Sertić je istovremeno naglasio da otvaranje prvih poglavlja u pregovorima sa EU predstavlja veliki podsticaj za privredu, ali i resorno ministarstvo.

Prema njegovim rečima, iz Evropske unije dolazi 80 odsto investicija u Srbiji, a više od 65 odsto ukupne spoljnotrgovinske razmene Srbije obavlja se upravo sa članicama EU.

On je ujedno ukazao na to da članice Srpske asocijacije menadžera donose inovacije i kreativnost, uz napomenu da se Ministarstvo opredelilo da pomogne razvoj sektora malih, mikro i srednjih preduzeća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik